Catálogo

Marta Carnicero

Matrioixques

Solicite más información
Muestra en inglés disponible

Detalles

Quaderns Crema

Marzo 2022

176 páginas

Novela

Título original: Matrioixques

La Hana viu un doble exili: un d’estrictament geogràfic, lluny de la terra que la va veure néixer i que va haver d’abandonar, i un altre d’íntim, que la manté apartada de la vida que l’envolta per por de prendre mal. Dos mil quilòmetres enllà, en un entorn privilegiat, la Sara, que acaba de fer divuit anys, està ansiosa per ser lliure. Enfrontades a una realitat incòmoda, fruit de decisions del passat que encara reverberen en el present, totes dues faran descobriments tan amargs com inesperats a mesura que escurcen la distància que les separa. A Matrioixques, Marta Carnicero Hernanz basteix, amb la prosa destil·lada que la caracteritza, un relat punyent i lúcid sobre el trauma, el pes de l’herència històrica i familiar, la sistematització de la violència i la reparació necessària.

Citas

«El virtuosisme de Marta Carnicero fa que vulguis seguir llegint-la només per gaudir de la manera com construeix les frases, més per aprendre’n que per distreure’t: és d’aquesta classe d’autores»
Marta Rojals

«És fàcil oblidar les xifres, però és impossible oblidar una història com aquesta. Marta Carnicero posa nom, rostre, vida al que anomenem asèpticament “violència contra les dones com a arma de guerra”».
Bel Olid

«Matrioixques és un llibre que ofereix retalls de la manera com viuen el trauma de la guerra les dones, que als seus cossos i les seves ments pateixen conseqüències que deixen cicatrius a la pell i a l’ànima».
Laura Borràs, La Vanguardia

Discover other books from Marta Carnicero

Muestra en inglés disponible

Detalles

Quaderns Crema

Marzo 2022

1 pages

Novela